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Motivtorten und Silhouette Cameo

26 Aug

Die letzten 5 Tage habe ich mich sehr intensiv mit der Herstellung von Fondant und Blütenpaste beschäftigt. Habe ich zum ersten Mal in meinem Leben gemacht und bin fürs erste Mal ganz zufrieden 🙂 Ich habe in dieser Zeit mehr als 2 kg Zucker verarbeitet 🙂 Rezepte, wie, wo, was folgt die nächsten Tage. Die meisten Sachen habe ich mir bei  Tortentante abgeschaut. Jedenfalls war mir auch meine Cameo eine Hilfe. Sie hat für mich die Schablonen für die Fünf- und Sechsecke eines Fußballs ausgeschnitten, um danach später den Fondant zu scheiden.

Hier das Ergebnis eines kleinen Testkuchens. Der richtige Kuchen wird erst am Freitag gemacht!!!

Fußball

Scheinbar kann man auch mit der Cameo Blütenpaste schneiden. Eine Linda McClure erklärt HIER wie es geht und bietet auch ein extra Silhouette Set dafür an. Kennt das schon jemand? HIER hat sie auch einen Blog!

 

Cameo und Fondant oder Blütenpaste Brainstorming

Information aus einer Facebookgruppe:  I got my mom a Cricut Cake and had to laugh because it was exactly the same thing as my old Cricut X, just red. I’ve used my Sihouette twice, I just use a separate blade that I take apart and clean completely each time, and also I use a Cricut Cake mat (the cake mats have no stickiness, you use Crisco smeared on them to hold the sugar sheets). It’s fun! We made a TON of cupcakes really quickly using the Sil to cut

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http://www.imtopsyturvy.com/using-my-silhouette-to-cut-gum-paste/

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Gumpaste is a better medium and I use Linda McClure’s recipe for my Cricut Cake. Her recipe is in her Youtube videos and here is her website.

 

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My kids‘ cakes look far from professional, LOL. I cover my cake with homemade fondant, but the fondant skids when you try and cut it. The gumpaste cuts much better and gives cleaner cuts. Linda’s recipe is especially for cutters and it has some elasticity.

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sugar sheets

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I roll out the fondant, put it on the cutting mat and put it in the freezer for a few minutes. (I roll it out about the thickness of a dime.) That makes it cut much better. Also the video tutorial in the Craft Room is really good. Denise ….try this, I think you will find it makes a huge difference. Let me know if it still doesn’t work, between all of us we will help you figure this out. Also I mixed some gum paste in with the fondant, because I wanted it hard and made it all a couple of weeks in advance

 

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Verfasst von - 26. August 2014 in Motivtorten

 

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